tirsdag 24. februar 2009

Det løser sej



Til denne oppgaven har jeg valgt musikkvideoen Det Løser Sej av Timbuktu. Det er en enkel men men morsom video. Sangen er fra albumet Alla vill till himmelen men ingen vill dö og ble utgitt i 2005. Sangen er i sjangeren rap og hip hop. Målgruppen er ikke de yngste men heller ikke de eldste. Den er for alle i midten. Den passer for veldig mange fordi det er en glad sang som alle kjenner seg igjen i.

Teksten handler om at at alt løser seg til slutt hvis man tar det ”ljungt”. Det er om livets store og små problemer og at vill gå bra til slutt.
såhär är det
att ännu en gång står vi inför samma gamla problem som vanligt.
Dom ofantligt stora, och dom pyttesmå.
Och jag vet som vanligt inte hur vi ska lösa dem eller komma över dem
här sakerna som står mellan oss och total lycka.
Vad jag tror är att om vi skiter i det och inte gör ett piss så kommer nog tiden att lösa hela grejen, för tiden har en sån magisk effekt på oss.

Samme med refrenget
Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån, det ordnar sig...

Videoen er veldig enkel, det er de tre medlemmene fra Timbuktu som står og danser gjennom hele videoen. Hodene deres er forstørret og det ser veldig morsomt ut. Bakgrunnen i videoen er beige og minner om papir. De tre gutta fra Timbuktu ser litt ut som de er utklippsdukker der de danser på de forskjellige sidene.De er rammet inn og kamera hopper fra ramme til ramme. Dette kan minne om et fotoalbum. Mellom noen av rammehoppene finner vi bilder som passer til teksten. For eksempel i det han synger «vadå dom pillerna du tar var dag hjälper inte dom ska du och jag ha barn?» Ser man et bildet av en baby, og når han synger «det är väl bra med kids men nu är litt dumt men gynekologen säger att det finns risker» ser man en streng, gammel og skummel dame. Det er også mange flere av disse. Det er det som skjer i videoen, det er en enkel video, men de store hodene og den morsomme dansingen gjør det gøy å se på. Jeg synes vidoen fungerer kjempebra på den måten at den er så enkel at du får med deg tekst og innhold, men likevel så spennende og morsom at den fenger og jeg får lyst til å hele videoen.

Ingen kommentarer: